استان ایلام و جزیره کیش کمترین کشفیات مواد مخدر در کشور را دارند
به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري فارس، سردار حميدرضا حسين آبادي كه در جمع خبرنگاران سخن مي گفت افزود: در سال جاري 175 تن انواع مواد در كشور كشف شده كه نسبت به سال قبل ميزان كشفيات 24 درصد افزايش يافته است.
وي ادامه داد: در سال جاري 5 هزار و 131 كيلوگرم هروئين و 144 هزار و 217 كيلوگرم ترياك در كشور كشف شده است و 59 درصد از مواد مخدر كشف شده نيز در استان هاي خراسان رضوي، كرمان، جنوب سيستان و بلوچستان و قرارگاه رسول اكرم كشف شده است و 19درصد كشفيات نيز مربوط به استان هاي هرمزگان يزد و فارس است.
حسين آبادي تصريح كرد: 20 درصد كشفيات ناجا با عمليات نظامي و رزمي، 26 درصد با عمليات انتظامي و 54 درصد صرفا با كار اطلاعاتي صورت گرفته است.
وي با اشاره به عملكرد سگ هاي موادياب گفت: 12 تن و 59 كيلو انواع مواد مخدر توسط سگ هاي موادياب كشف شده كه 11 تن و 26 كيلوي آن ترياك و حدود 41 كيلوي آن هروئين است.
وي با اشاره به كشف مواد روانگردان در كشور افزود: در سال جاري 337 هزار انواع آمپول و 300هزار انواع قرصها و آمفي تايزها در كشور كشف شده است.
معاون مبارزه با مواد مخدر نيروي انتظامي اضافه كرد: در سال جاري 222 دستگاه تريلي و كاميون حامل موادمخدر در كشور توقيف شده كه 27 تن و 487 كيلوگرم انواع مواد مخدر در جاسازي اين تريلرها كشف شده است.
وي افزود: 148 دستگاه اتوبوس مسافربري حامل مواد مخدر در كشور شناسايي شده كه در كل 2هزار و 149 كيلو مواد مخدر در جاسازي اين اتوبوسها كشف شده است.
حسين آبادي با اشاره به رشد 16درصدي دستگيريها گفت:در كشور در سال جاري 212 هزار و 271 نفر در كشور دستگير شده اند كه 145 هزار و 105 نفر به جرم اعتياد، 67 هزار و 166 نفر در رابطه با قاچاق و توزيع مواد مخدر دستگير شده اند كه در دستگيري قاچاقچيان 20درصد و در دستگيري معتادان 14درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته ايم.
وي گفت: در سال جاري 905 باند توزيع كننده مواد مخدر در سراسر كشور متلاشي شده كه 33 درصد نسبت به سال گذشته در انهدام باندها افزايش داشته ايم.
معاون مبارزه با مواد مخدر نيروي انتظامي ادامه داد: در منطقه زابل به دليل قرار داشتن روستاها در نقطه مرزي، ناجا طرح احداث ديوار بتوني را اجرا مي كند و تاكنون نيز 5هزار و 300متر از ديوار بتوني احداث شده است.
وي با اشاره به افزايش توليد ترياك در افغانستان افزود: در سال 2005 با افزايش كشف ترياك در افغانستان مواجه بوديم كه ميزان كشف به 120هكتار و ميزان توليد به 4 هزار و 100 تن رسيد.
وي خاطرنشان كرد: عليرغم امحاي 20هزار هكتار از مزارع افغانستان پيش بيني مي شود توليد امسال اين كشور به 6هزار و 100تن برسد كه نسبت به سال قبل 2هزار تن افزايش مي يابد كه اين امر بر فعاليت مبارزه با موادمخدر ايران تأثيرگذار است.
وي با اشاره به موفقيت طرح شفق توسط نيروي انتظامي گفت:باتوجه به موفقيت طرح شفق، نيروي انتظامي در 10 استان تهران خراسان رضوي، كرمان، هرمزگان، فارس، اصفهان، همدان، كرمانشاه، گيلان و آذربايجان شرقي اردوگاه هاي بازپروري معتادان را در اختيار گرفته است.
حسين آبادي خاطرنشان كرد: طرح راه اندازي اردوگاه هاي بازپروري ناجا با حضور رئيس جمهور در ستاد مبارزه با مواد مخدر تصويب شده است كه اقدام آينده ما در بحث اين اردوگاه ها جمع آوري معتادان هروئيني تزريقي پرخطر خواهد بود.
وي در خصوص ميزان موفقيت اردوگاه شفق افزود: در مرحله اول 575 معتاد پرخطر در مركز شفق نگهداري شدند و بعد از درمان اين افراد در اردوگاه شفق اين طرح به ستاد ارسال شده است.
وي با اشاره به اينكه مرحله اول نگهداري معتادان در شفق ابتداي تيرماه به پايان رسيده است گفت:تمام معتادان مرحله اول شفق مجوز ترك اردوگاه را دريافت كرده اند و تاكنون مرحله دوم پذيرش در شفق آغاز نشده است.
معاون مبارزه با مواد مخدر نيروي انتظامي با اشاره به اينكه امسال همزمان با اقدامات مقابله براي بحث پليس درمان مدار مطرح است افزود: در كنار بحث مقابله و كاهش عرضه بحث مصرف نيز مورد توجه پليس قرار گرفته و برنامه هاي كاهش آسيب نيز اجرا خواهد شد. وي گفت: با توجه به اهميت بحث درمان معتادان به وزارت بهداشت سه ماه مهلت داده شده كه در سطح كشور 100مركز DIC درمان معتادان را راه اندازي كند كه تاكنون يك ماه از اين مهلت سپري شده است.
حسين آبادي يادآور شد: مبلغ 18 ميليارد تومان اعتبار براي راه اندازي مراكز DIC در اختيار وزارت بهداشت قرار گرفته تا نسبت به درمان معتادان تزريقي پرخطر اقدام كند و همه معتادان به هروئين بايد در مراكز درماني تحت پوشش قرار گيرند.
وي افزود: معتادان تزريقي سراسر كشور بايد خود را به مراكز درماني ترك اعتياد معرفي كرده و در آنجا تحت درمان قرار گيرند.
به گفته وي سرزير معتادان مراكز DIC به اردوگاه هاي بازپروري ناجا منتقل مي شوند.
وي با اشاره به اينكه تاكنون همه معتادان بعد از بازپروري مجدد رها شده اند، افزود:از اين پس همه مراكز درماني بازپروري و NGO ها به صورت رايانه اي در ارتباط خواهند بود و اطلاعات اين مراكز به ناجا منتقل شده و در مركز مواد مخدر ناجا ثبت خواهد شد.