وضعیت ناگوار پزشکی استان ایلام/مرگ و میر زیاد به علت نبود پزشک متخصص و امکانات
سوال اساسي اينجاست چرا استاني با آسيبهاي اجتماعي بالا مانند خودسوزي و مهمان ناخواندهاي مثل گرد و غبار و داشتن جادههاي پرپيچ و خم كه سالانه بيش از حد طبيعي كشته و زخمي ميدهد از امكانات بهداشتي و درماني محروم است
كمبود امكانات و تجهيزات پزشكي در استان ايلام مردم را نگران و سرگردان كرده و مردم استان مجبور هستند، براي تامين نيازهاي پزشكي خود به ديگر نقاط كشور رجوع كنند، اين در حالي است كه به نسبت 20 سال قبل به هر حال امكانات پزشكي از قبيل بيمارستان در اين استان نه به قدر بضاعت اما به حد ضرورت احداث شده است.متاسفانه بهرغم تبليغات متعدد مبني بر ترقي استان ايلام از لحاظ پزشكي، اين استان به لحاظ نيروي متخصص و امكانات با فقر مواجه است.در طول سالهاي گذشته مصوباتي براي استان ايلام در زمينه پزشكي منظور شده كه تاكنون هيچ يك از آنها تحقق نيافته است. اين وضعيت براي مسئولان استان نيز كاملا مشهود است و چندي پيش يكي از نمايندگان مردم ايلام در مجلس اشاره كرد كه «كمبود امكانات پزشكي در استان ايلام به يكي از عوامل مرگ و مير در استان ايلام تبديل شده است.»علاوه بر محروميت و كمبودهاي استان ايلام در بخشهاي مختلف، بخش پزشكي استان از بخشهاي بسيار ضعيف به شمار ميرود زيرا كمبود امكانات و نيروي انساني متخصص در استان كاملا مشهود است.
در سالهاي اخير بسياري از بيماران براي معالجه به خارج از استان مراجعه ميكردند هرچند در حال حاضر بخش پزشكي و درماني استان شاهد پيشرفتهايي بوده ولي اين رشد نيز نسبت به وضعيت استان مشهود نيست، زيرا در رشد بخش پزشكي استان، نيروي انساني كارآمد و ثابت ديده نشده است.
در سفرهاي دولت و در قالب مصوبات استاني نيز در اين بخش مصوبات متعددي براي ارتقاي وضعيت بهداشت و درمان استان ايلام به تصويب رسيد اما مصوبات مهم كه نياز مردم را برآورده كند، اجرا نشد و در مجموع مصوبات دور دوم و سوم هيات دولت به استان در بخش پزشكي و درماني و مصوبات مهم، روند رو به رشد نداشتهاند.
ساخت بيمارستان 330 تختخوابي ايلام در مراحل مقدماتي
در بين مصوبات مهم دولت در استان، بيمارستان 330 تختخوابي كه با مشاركت وزارت مسكن و وزارت بهداشت بايد ساخته شود هنوز در مراحل مقدماتي است، اين در حالي است كه استان ايلام يكي از استانهاي كشور است كه از لحاظ تجهيزات بيمارستاني مظلوم واقع شده و حتي از لحاظ پزشك فوق تخصص نيز محروم است.
اكثر مردم مجبورند بيماران خود را به استانهاي همجوار يا تهران اعزام كنند كه اين مسئله گاه تبعات جبران ناپذيري براي بيماران و خانوادههاي آنان داشته است.
بيمارستانها و پليكلينيكهاي ايلام كادر مخصوص ندارند
در حال حاضر سه بيمارستان دولتي و دو بيمارستان خصوصي و چند پلي كلينيك در شهر ايلام وجود دارد كه متاسفانه به علت نداشتن كادر فوق تخصص و كمبود تجهيزات پزشكي مدرن، اكثر مردم حاضر نيستند كه بيماران خود را در آن بستري كنند كه بايد مسئولان بخصوص وزارت بهداشت براي رفع آن چاره انديشي كند.
شهرستان ملكشاهي و بخشهاي شيروان و بدره بيمارستان ندارند
هماكنون شهرستان ملكشاهي و بخشهاي شيروان و بدره از نبود بيمارستان رنج ميبرند و فقط درمانگاه دارند که جوابگوي مناطق نيستند و مردم براي بردن بيماران خود به مركز استان يا شهرهاي همجوار مجبور به صرف هزينههاي زيادي ميشوند يا حين اعزام بيمار آنها فوت ميكند، اين در حالي است كه وزارت بهداشت و درمان دليل عدم ساخت بيمارستان را نبود تناسب جمعيتي عنوان ميكند كه اين موضوع با وضعيت و توپوگرافي اين مناطق همخواني ندارد.
در حال حاضر اكثر بيمارستانهاي استان عمومي هستند و بيمارستان تخصصي و فوق تخصصي در اين خطه ديده نميشود، اين در حالي است كه ايلام در زمان جنگ تحميلي كارنامه درخشاني از خود دارد و هماكنون نيز يكي ازمهمترين مرزهاي كشور يعني مرز مهران در اين استان واقع است و بايد پرسيد آيا وقت آن نرسيده كه مسئولان اين وزارتخانه به منظور دلگرمي مردمان اين ديار به سلامت آنان توجه ويژهاي داشته باشند.
علي دارابي شهروند ايلامي در مورد وضعيت بهداشتي و درماني شهر ايلام ميگويد: از 17سال پيش به نوعي بيماري خوني گرفتارم به همين خاطر به صورت مستمر به انجام آزمايشهاي خوني نيازمندم و به نوعي با اين مسائل درگير هستم.
پزشكان تهراني آزمايشهاي آزمايشگاههاي استان را دوباره تكرار ميكنند
وي انجام آزمايشهاي معمولي در آزمايشگاههاي ايلام را تا حدودي دقيق ميداند اما آزمايشهاي تخصصي، جراحيهاي حساس و مراقبتهاي بهداشتي و درماني را در اين شهر به سبب محدوديت امكانات بيمارستاني و نبود كادر پزشكي مجرب بسيار بد معرفي ميكند تا جاييكه مجبور است براي اين آزمايشها به تهران بيايد و وقتي پزشكان تهراني پاسخهاي آزمايشگاههاي استان را ميبينند، دستور آزمايش دوباره ميدهند! زيرا تجهيزات روزآمد و كافي در آزمايشگاههاي استان وجود ندارد.
يك پزشك فوق تخصص كه هفتهاي يكبار براي ويزيت بيماران به بيمارستان دولتي ايلام ميآيد در مورد نبود كادر پزشكي در ايلام به تهران امروز ميگويد: در ايلام شرايط اوليه كار كردن براي پزشكان مهيا نيست، يعني حتي نميتوان يك مطب مناسب در اين ا ستان احيا كرد.
دكتر علي اكبر صامتي ميافزايد: بر فرض كه پزشك فوق تخصص در استان مستقر شود،آيا امكانات مورد نياز وي، تجهيزات پزشكي براي آزمايش، آزمايشگاههاي مجهز و... در استان مهياست؟
وي ميگويد: فرض كنيد كه بيماري مجبور است براي اين آزمايشات به تهران، همدان يا كرمانشاه برود،خب همان جا هم توسط بهترين فوقتخصصهاي مورد نياز ويزيت ميشود.
وضعيت جادههاي ايلام و پروازهاي فرودگاه بر حضور پزشكان موثر است
صامتي تصريح ميكند: از همه اينها كه بگذريم مسيرهاي دسترسي به استان ايلام بسيار خطرناك و ناامن است و كمتر پزشكي حاضر است، ريسك تردد مداوم در جادههاي اين استان را بپذيرد. اين استان حتي پروازهاي مرتبي هم ندارد و برفرض داشتن پروازهاي منظم، وضعيت حمل و نقل هوايي ايران بر كسي پوشيده نيست.
وي با ذكر خاطرهاي از يكي دوستان پزشك خود ميگويد: ما يكي از بهترين پزشكان استان را در يك حادثه رانندگي از دست داديم و اين تنها يك نمونه است.
صامتي ميافزايد: حتي رقمهاي خوبي هم براي حضور ثابت پزشكان در استان پيشنهاد ميشود، اما كمتر كسي حاضر است بهطور دائم در اين استان محروم از همه جهت، كار كند.
سوال اساسي اينجاست چرا استاني با آسيبهاي اجتماعي بالا مانند خودسوزي و مهمان ناخواندهاي مثل گرد و غبار و داشتن جادههاي پرپيچ و خم كه سالانه بيش از حد طبيعي كشته و زخمي ميدهد از امكانات بهداشتي و درماني محروم است.
بارها در استان ايلام اتفاق افتاده كه افراد مصدوم بر اثر نبودامكانات جان باختهاند و اين ناعدالتي در حق مردمي است كه هشت سال در دفاعمقدس در جبهههاي نبرد با حداقل امكانات جنگيدند و هنوز بسياري از آثار و تبعات جنگ در سراسر استان و بسياري از شهروندان اين منطقه ديده ميشود، اما حتي يك پزشك متخصص در اين زمينه گرهگشاي كار آنها نيست.
ايجاد مركز رفتار درماني در استان ايلام به دليل آسيبهاي اجتماعي فراوان نيز از جمله خودكشي و خشونتهاي منجر به مرگ، يكي از مصوبات سفر هيات دولت در اين استان بود كه تاكنون اين مركز احداث نشده است.
ساخت مسكن در زمينهاي بيمارستان مصوب دولت!
يك كارشناس شهري در اين ارتباط به خبرنگار تهران امروز گفت: با وجود اينكه مجوز اوليه بيمارستان 330 تختخوابي استان ايلام اخذ شده است اما تاكنون هيچ اقدامي جهت احداث آن انجام نشده است.
عليرضا مرادي عنوان كرد: با توجه به اينكه تعدادي از افراد به صورت غيرقانوني اراضي احداث اين بيمارستان را تصرف و اقدام به ساخت مسكن كردهاند، تاكنون هيچ اقدام عملياي براي برخورد يا جابهجايي ساكنان اين منطقه صورت نگرفته است.
اين كارشناس با اشاره به اينكه دانشگاه علوم پزشكي و سازمان مسكن و شهرسازي استان در سريعترين زمان بايد براي تملك اراضي اقدام كنند، عنوان كرد: در سالجاري 42 ميليارد ريال اعتبار براي ساخت بيمارستان 330 تختخوابي ايلام اختصاص يافته است.
وي گفت: ايجاد مركز رفتار درماني از مصوبات دولت در استان ايلام بوده است كه تاكنون محقق نشده است.
اين كارشناس همچنين درخصوص ايجاد دانشگاه علوم پزشكي مهران كه به دليل مجاورت با كشور عراق از ظرفيت مطلوبي برخوردار است، نيز اظهار داشت: به تازگي مجوز احداث اين مصوبه نيز اخذ شده است،اما معلوم نيست چه زماني جامه عمل خواهد پوشيد؟
مردم استان ايلام كه در يكي از مناطق محروم كشور ساكن هستند از دولتمردان و مسئولان امر ميخواهند كه نسبت به اجراي هرچه سريعتر اين مصوبات اقدام كرده و شرايط ويژه اين استان را در اجراي طرحهاي بيمارستاني و پزشكي در روند اجراي مصوبات در نظر گيرند.
هیچ کسی جوابگوی مشکلات بیماران ایلامی درحوزه پزشکی نیست مگرخدا که به داداین مردم ازیادرفته برسد.
پاسخ به این نظربخش شیروان شده شهرستان سیروان، در نوشتن مطالب دقت کنید.
پاسخ به این نظرفقظ می تونم بگم متاسفم برای این بی عدالتی و متاسفم برای مسئولین بالا دست که به جای رسیدگی به مشکلات مردم تمام کار شون شده جنگ قدرت و برای این مردم که می بینن و سکوت اختیار کردن
پاسخ به این نظرمن اول متاسفم برای مردمی که به تدریج خونشون مکیده میشه ولی کسی این مرگ تدریجی رو فریاد نمی زنه دوم برای کسای که گفتن عدالت و مسلمان بودن شده یه عادت براشون فقط یه عادت ؛ عادت به تظاهر کردن بیایید دست به دست هم این عادتهای کهنه رو نابودش کنیم و واقعییت رو ببینیم
پاسخ به این نظر