ایلام شهری کوچک با مشکلاتی بزرگ

به گفته كارشناسان مهمترين مشكل فعلي اين شهر 200 هزار نفري، نداشتن طراحي مهندسي شهري و وجود بافتهاي زشت و به هم ريخته است، به گونهاي كه تمام طراحيهاي شهري ايلام مربوط به سالهاي دور بوده و تغيير در اين طراحي نيازمند اعتبارات ويژهاي است.
به عقيده يك كارشناس ارشد عمران در ايلام، زيباسازي شهرهاي استان ايلام و توجه به جانمايي آنها، يكي از مهمترين عناصري است كه مانع از مهاجرت شهروندان از اين استان ميشود.
سعيد هواسي درباره چگونگي جانماييهاي سطح شهرهاي استان ايلام، ميگويد: برخي ساختمانها مانند زندان در جايي كه بايد احداث شود، ساخته نشده است.
وي با اشاره به ضرورت حمايت مالي از شهرداريها و واگذاري بسياري از طرحها به اين دستگاه، به چگونگي شكلگيري نمادهاي شهري در مركز استان اشاره ميكند و ميافزايد: متاسفانه بسياري از نمادهاي شهري مانند باغ موزه، باغ وحش، سينما، تئاتر، پارك و شهربازي در ايلام ديده نميشود.
سيماي نامناسب شهري
عضو شوراي شهر و شهردار سابق ايلام نيز با بيان اينكه يكي از مشكلات اساسي شهر ايلام، سيماي نامناسب شهري است كه نه از طرح مدوني برخوردار است و نه از زيبايي خاصي، به جامجم ميگويد: علت عمده اين مساله اولا نبود امكانات شهري و ثانيا توان مالي بسيار ضعيف شهروندان است كه قادر به نوسازي و زيباسازي منازل خود نيستند.
علي طاووسنژاد علت ديگر اين نابساماني شهري را اجرا نشدن طرح تفضيلي شهر ايلام عنوان ميكند و ميافزايد: اين طرح براي سالهاي متوالي و به طور مكرر بازنگري شده، اما به دليل ناتواني مالي و ساختار نامناسب سازمان شهرداري، تنها 10 درصد آن تاكنون اجرا شده كه اين مساله خود باعث ايجاد مشكلات عديدهاي براي شهروندان در زمينه ترافيك، رفاه و... شده است.
به گفته وي در اين طرح معابر اصلي شهر بايد تعريض شود كه به دليل راكد ماندن طرح، نه شهرداري قادر به اعطاي مجوز جديد ساخت و ساز است و نه شهروندان توانايي ساخت و ساز و فروش املاك خود را دارند، مسالهاي كه باعث شده وضع زشت و بسيار نامناسبي در سطح شهر ايجاد شود.
نايب رييس شوراي شهر ايلام با اشاره به اينكه اعتبارات اختصاص داده شده به اين شهر بر اساس فاكتور جمعيت مصوب و پرداخت ميشود، تصريح ميكند: از آنجا كه ايلام از جمعيت 200 هزار نفري برخوردار است، بنابراين اعتبارات آن هم بسيار اندك است و كفاف ايجاد و تامين زيرساختهاي شهر را ندارد.
طاووسنژاد ارائه خدمات و امكانات شهري به صورت سنتي و نامطلوب را از ديگر مشكلات اين شهر عنوان ميكند و ميگويد: شهر ايلام از تمام امكانات فرهنگي تفريحي نظير فرهنگسرا، سينما، تئاتر، شهربازي مناسب و... بيبهره است كه اين مساله بويژه در حاشيه شهر كه داراي ساكناني است كه از روستا و با فرهنگ روستايي به شهر مهاجرت كردهاند و هيچ امكانات فرهنگي و آموزشي نيز براي ارتقاي فرهنگ در اختيار ندارند، بسيار مشكلساز شده است.
وي به مشكل كمي و كيفي آب به عنوان يكي ديگر از مشكلات اين شهر اشاره ميكند و ميافزايد: بسياري از محلات شهر در بسياري از ساعات شبانه روز با قطعي آب شرب مواجهند، اين در حالي است كه همان آب شرب موجود نيز از كيفيت نامطلوبي برخوردار است، به طوري كه باعث ايجاد انواع ناراحتيهاي گوارشي براي شهروندان شده است.وي فقر، بيكاري، بيگاري و افسردگي را از ديگر مشكلات ايلاميها عنوان ميكند.
عضو شوراي شهر ايلام خاطرنشان ميكند: اعتبارات شهري و عمراني ايلام در حالي بسيار اندك است كه شهرداري نيز توان تامين اين اعتبارات را از طريق دريافت عوارض از بازاريان و شهروندان ندارد، چه اينكه نميتوان از شهرونداني كه 40 درصد آنها تحت حمايت نهادهاي مختلفي چون كميته امداد و بهزيستي هستند، يا كسبه و بازارياني كه به خاطر نوسانات بازار و فقر مردم، فروش و درآمد چنداني ندارند، انتظار پرداخت عوارض داشت.
با اين اعتبارات نميشود كاري كرد
رئيس شوراي شهر ايلام نيز با بيان اينكه اعتبار تخصيص يافته براي اين شهر در سال جاري تنها چهار ميليارد تومان بوده، به جامجم ميگويد: از اين ميزان نيز فقط دو ميليارد آن تاكنون اختصاص يافته است كه با اين مبلغ يك «گودال» هم نميشود ساخت، چه رسد به يك شهر و مركز استان.
حجت شاكيان در عين حال معتقد است كارهاي متعددي در سالهاي اخير در اين شهر انجام شده، اما فقر و محروميت مردم و مشكلات و كمبودها آنقدر زياد است كه با اين اعتبارات قطرهچكاني كاري از پيش نميرود.
شاكيان يكي از مشكلات ايلام را نبود شهرك مختص صنوف آلاينده و پراكندگي اين صنوف و مشاغل مختلف در سطح شهر عنوان ميكند و ميگويد: اين مساله باعث ايجاد مشكلاتي نظير ترافيك در سطح شهر شده است.
ترافيكي بزرگ در شهري كوچك
به گفته رييس شوراي شهر ايلام، ترافيك يكي از مهمترين مشكلات اين شهر و شهروندان ايلامي است كه عوامل مختلف در ايجاد آن نقش داشته است.
شاكيان ميافزايد: ايلام 200 هزار نفر جمعيت دارد، در حالي كه منابع و امكانات آن متعلق به دهههاي گذشته و جمعيت 20 هزار نفري آن است و اكنون پاسخگوي اين حجم پنج برابري جمعيت نيست.
وي نبود فرهنگ ترافيك و آگاهي در اين زمينه و همچنين پراكندگي انواع مشاغل در سطح شهر را از ديگر عوامل افزايش ترافيك در سطح شهر عنوان ميكند و ميگويد: البته براي رفع مشكل مشاغل و انتقال آنها به حاشيه شهر، طرح ساخت بازار بزرگي كه در برگيرنده همه اين مشاغل باشد تصويب و كارهاي مقدماتي آن نيز اجرا شده است.
مشکل ایلام مربوط به وجود کارشناسان بی سواد در شهرداری و مسکن و شهرسازی است ، بافت جدید شهر شامل مناطق جانبازان و زمین شهری و پیام نور که محصول طراحی این آقایان است وضعیتی به مراتب بدتر از بافت قدیم دارد واقعا اگر به صورت تصادفی مناطق ساخته می شدند نتیجه بهتر از این وضعیت اسف بار این مهندسان! گرامی داشت.(البته از تعداد اندک کارشناسان باسواد و متعهد در این ادارات تشکر میکنیم)
پاسخ به این نظرمشکل ایلام بافت شهری و سینما و باغ وحش نیست مشکل ما بیکاری بیکاری بیکاری...
پاسخ به این نظر