سفری با نیت محرومیت زدایی ،مدیران اقتصادی به ایلام آمدند

مدیرعامل صندوق توسعه ملی کشور، مدیر عامل بانک ملی و رئیس کمیسیون هماهنگی بانکهای کشور، مدیرعامل بانک پارسیان و رئیس شورای بانکهای خصوصی از جمله دیگر اعضا هیأت مدیران اقتصادی کشور هستند که امروز به ایلام امدند.
آنان قرار است فردا در جلسه مشترک اقتصاد مقاومتی و نیز نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان ایلام با موضوع طرح و بررسی مشکلات اجرایی طرحهای کلان استان شرکت کنند.
استاندار ایلام و شماری دیگر از مسئولان استانی که عصر امروز در فرودگاه شهدای مرکز استان از این میهمانان استقبال کردند امیدوار هستند که حضور این هیأت به گشایش مالی و ارزی طرحهای کلان عمرانی، صنعتی و کشاورزی استان بی انجامد.
اعضای این هیأت با همراهی استاندار و دیگر مسئولان ایلام به عنوان اولین برنامه این سفر از فرودگاه به مزار شهدای گمنام ایلام رفتند و به مقام ارجمند این شهدای گرانقدر ادای احترام کردند.
**برای کمک به رفع محرومیت ایلام امده ایم
معاون هماهنگی امور اقتصادی سازمان برنامه وبودجه در فرودگاه ایلام به خبرنگاران گفت: تلاش برای رفع محرومیت و کمک به توسعه استان اولویت و علت حضور انان در ایلام است.
حمید رضا پور محمدی ابراز امیدواری کرد: حضور چند روزه مدیران اقتصادی و بانکی کشور همراه با میزبانی مسئولان به خصوص استاندار به شناسایی موانع توسعه ایلام و ارائه راهکار مناسب برای رفع این موانع کمک کند.
وی گفت: قرار بر این است که با حضور مدیران ارشد ملی در حوزهی مالی و بودجهای و با کار کارشناسی برنامه ریزی های عملیاتی برای توسعه استان ایلام انجام شود.
معاون سازمان برنامه و بودجه ابراز امیدواری کرد: با حضور دکتر عادل آذر رئیس دیوان محاسبات مجلس بتوانند به فهم مشترکی از مسائل و مشکلات استان برسند تا با تلاش مدیران سازمان برنامه و بودجه و سایر حوزههای تخصصی که در استان حضور یافتهاند برنامه ریزی دقیقی برای رفع مشکلات استان که منجر به توسعه شود انجام گیرد.
**فرصتی برای رفع فقر انباشته
استاندار ایلام نیز حضور هیأت مدیران اقتصادی کشور به ایلام را فرصتی مناسب و کم سابقه برای طرح منجر به نتیجه عملی موانع توسعه عمرانی استان ونیز ارائه راهکارهای لازم برای رونق اقتصادی عنوان کرد.
قاسم سلیمانی دشتکی به خبرنگار ایرنا گفت: متناسب با شرایط و نیازهای ایلام از این مدیران برای حضور در ایلام و کمک به توسعه استان دعوت کرده است.
وی پروژههای آزاد راه پل زال – دهلران، بزرگراه مهران – دهلران – اندیمشک و حل مشکل دیون انباشته شده، بیمارستان ۳۷۶ تختخوابی شهر ایلام، تأمین مطالبات جاده ایلام - مهران و تونل کبیرکوه را از جمله مواردی عنوان کرد که امیدوار است حضور مسئولان اقتصادی کشور به حل مشکلات انها و تسریع در اجرای انها بی انجامد.
برق رسانی به صنایع و واحدهای صنعتی، تأمین ارز طرح ممبران و پتروشیمی مهران، رفع مشکلات برق ایستگاههای پمپاژ، تکمیل شبکه آبیاری و انتقال آب به اراضی کشاورزی و کاهش سود تسهیلات صندوق توسعه ملی برای مناطق محروم از جمله مواردی است که قرار است در حضور مدیران اقتصادی کشور مسائل انان طرح شود.
استان ایلام با وجود بهره مندی از مزیتهای بالقوه نسبی در بخشهای مختلف نفت و گاز، آب و خاک، گردشگری و.. در ردیف مناطق کمتر توسعه یافته و محروم کشور قرار دارد.
موارد و موانع مختلفی به عنوان علت فقر انباشته و فعلیت نیافتن ظرفیتهای توسعه استان مرزی ایلام مطرح میشود که از جمله انها محرومیت از رویکرد عدالت جویانه نظام و انقلاب اسلامی و برنامههای توسعه همه جانبه کشور در دهه ۶۰ تا سالهای میانی دهه ۷۰ است.
سالهایی که برنامه توسعه با شتابی تند در مناطق مختلف کشور پیگیری میشد اما ایلام به عنوان جبهه میانی دفاع مقدس هشت سال در جنگ تحمیلی و قریب همین نیز مدت نیز در حال بازسازی خرابیهای جنگ بود.
خرابیهایی که دامنه ان از شهرها و روستاهای اشغال شده مهران و دهلران شروع میشد و تا دیگر مناطق شهری استان که در جریان ۳۶۰ مورد حمله سنگین بمب افکنهای دشمن بعثی کامل از بین رفته بود گسترش مییافت.
حاصل جنگ تحمیلی و دوران بازسازی بعد از جنگ برای ایلام ۱۵ سال عقب ماندن از قافله توسعه استانهای مختلف کشور بود عقب ماندگی که با وجود همه تلاشها و سرمایه گذاری ها هرسال از سال قبل بیشتر میشود.
مردم و مسئولان ایلام سال هاست که خواستار ترمیم و جبران عقب ماندگیها هستند دعوت استاندار ایلام از مدیران اقتصادی نیز برای مسئولان میزبان فرصتی برای طرح این خواسته مردم تلقی میشود.